Met Zabbix netwerk monitoring weet u wat er speelt

U heeft het perfecte netwerk. U heeft voldoende ruimte op de harde schijven, voldoende bandbreedte naar het Internet, de beveiliging is goed voor elkaar, de vpn’s zijn juist geconfigureerd en ook uw nieuwe mail server draait alweer twee maanden zonder enig probleem. Kortom alle componenten staan op hun plaats en werken zoals het hoort.

Maar wanneer hoort u van uw internet provider dat er een probleem met uw internet verbinding is of hoelang duurt het voordat u weet dat de mail server niet bereikbaar is (of was)?

Hosted Network Monitoring biedt u de mogelijkheid om in één oogopslag de status van uw netwerk te bekijken. U krijgt keurig een bericht wanneer het systeem een defect opmerkt. Het systeem volgt de status van uw netwerk componenten op de voet en slaat deze gegevens op in een database.

Dit geeft u als beheerder de mogelijkheid om de geschiedenis van een component te bekijken om hier vervolgens een keurige rapportage uit te genereren. Network Monitoring veranderd uw werkwijze van reactief naar proactief.

Net als in het “gewone” verkeer werkt anticiperen stukken beter en geeft het bovendien veel minder stress.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.