Virtualisatie

VPS Servers:
Voor zowel onze eigen diensten als die van onze klanten maken wij gebruik van een virtuele server omgeving. Deze zogeheten VPS-servers staan op zeer krachtige en redundante HP servers. Deze HP-servers zijn uitgerust met veel geheugen, meerdere processors en dubbele voedingen. Ook zijn ze voorzien van het HP Care Pack garantie- en service-systeem. Bij uitval worden deze servers binnen 4 uur gerepareerd. Verder staan een aantal extra HP-servers klaar om bij storingen en/of uitval extra capaciteit te leveren.

Uitwijkmogelijkheden:
Bij calamiteiten in ons Datacentrum in Steenbergen kan ons Datacentrum Nikhef in Amsterdam de volledige VPS-server omgeving voor 100% opstarten. Tevens gebruiken wij de locatie Nikhef voor het bieden van diensten op 2 afzonderlijke locaties.

Groene gedachte:
Onze volledige omgeving is standaard uitgerust met energiezuinige componenten. Zo hebben we gekozen voor energiezuinige processoren en servers zonder harddisk. Wanneer er niet veel capaciteit nodig is worden servers automatisch uitgeschakeld. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een schoner milieu. In onze oude omgeving zonder virtuele servers was het energiegebruik twee maal zo hoog als nu.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een advies op maat.

Nieuws