Ons Netwerk

Ons netwerk bezit een eigen redundante 30gb fiberring die uitkomt in NedZone, Telecity2, Nikhef, DataPlace en Redbus. Vanaf deze vijf ISO 27001 gecertificeerde datacentra zijn er diverse peering-afspraken met verschillende providers.

DDOS Protectie

Binnen ons netwerk is een zeer geavanceerd automatisch DDOS detectie systeem actief, dit systeem detecteert automatisch binnen 30 seconden een DDOS aanval en zorgt dat deze binnen enkele ogenblikken tot een halt wordt geroepen.

Onze Datacentra

Onze primaire locatie is Steenbergen, om toegang te krijgen tot dit datacentrum is een biometrische vinger print nodig. Binnen dit datacentrum hebben we een eigen afgesloten suite welke ook apart beveiligd is met een biometrische vinger scanner. Onze uitwijk locaties zijn Amsterdam en Alblasserdam en deze zijn alleen toegankelijk na een toegang verzoek en met een geldig rijbewijs of paspoort. Alle datacentra locaties zijn minimaal ISO 27001 gecertificeerd.

Uw Data altijd veilig

Al onze data wordt opgeslagen in Nederlandse datacentra, hierdoor is de Nederlandse wetgeving van toepassing op deze data. Dit voorkomt dat door wetgeving van andere landen zij toegang zouden kunnen krijgen tot uw data. Verder is de netwerk snelheid in eigen land vele malen sneller dan internationale verbindingen. Uw data staat dus erg veilig bij ons is snel te benaderen, security eisen en wensen omtrent deze data is gegarandeerd

Hardware Firewall

Het netwerk is volledig redundant opgebouwd met een dubbele Juniper SSG550 Firewall.
Deze Juniper omgeving heeft twee losse uplinks. Bij uitval van een uplink en/of Firewall zal de andere het zonder onderbreking automatisch overnemen. Al het verkeer naar ons netwerk loopt via deze Firewall waardoor we ook uitstekend beschermd zijn tegen aanvallen vanaf het Internet.

Back-up schema

Iedere dag wordt er van alle virtuele servers een file- en database back-up gemaakt naar een extern uitval-datacentrum. Vier Dell Equallogic SAN systemen maken ieder uur een replica van de aanwezige luns (disks) naar een vijfde back-up Dell Equallogic systeem in ons externe uitval-datacentra te Nikhef in Amsterdam of DataPlace in Alblasserdam. Om er zeker van te zijn dat we terug kunnen vallen op een volledig werkende virtuele omgeving, worden er elke nacht ook nog eens kopieën gemaakt van alle actieve virtuele servers.

Off-Site Replicatie

In het externe uitval-datacentrum staat een volledige kopie van onze virtuele omgeving. Deze is, samen met het externe Dell Equallogic systeem, binnen enkele uren operationeel te krijgen waarna vervolgens de hele omgeving binnen enkele uren geactiveerd kan worden op onze uitwijk locatie.
Alle Back-up oplossingen worden 24/7 door onze Zabbix omgeving gecontroleerd. Mocht zich een probleem voordoen in een back-up opdracht, dan wordt hier automatisch melding van gedaan middels mail en SMS.

VPS Servers

Er wordt gebruik gemaakt van een virtuele server-omgeving. Deze zogeheten VPS-servers staan op zeer krachtige en redundante HP servers. Deze HP-servers zijn uitgerust met veel geheugen, meerdere processors en dubbele voedingen. Ook zijn ze voorzien van het HP Care Pack garantie- en service-systeem. Bij uitval worden deze servers binnen 4 uur gerepareerd. Verder staan een aantal extra HP-servers klaar om bij storingen en/of uitval extra capaciteit te leveren, deze reserve servers kunnen ook bij extreme drukte ingezet worden.

SSD Cache

Al onze hardware servers zijn uitgerust met zeer snelle en betrouwbare SSD schijven, u heeft vast wel eens gelezen of gehoord dat SSD schijven, een enorme snelheid verbetering kunnen opleveren voor het lezen en schrijven van data. Deze SSD schijven fungeren bij ons als lees cache tussen de servers en onze storage systemen. Cache is een systeem waar data wordt bewaard welke veel gebruikt wordt, hoe groter de ruimte op een SSD schijf hoe meer men in de cache kan bewaren. In totaal hebben we ruim 4 terabyte aan SSD schijven geplaatst, al onze virtuele servers zijn aan deze SSD schijven/lees cache gekoppeld. Er is speciale software aangeschaft die ervoor zorgt dat alles in de juiste banen wordt geleid en er niets verloren kan gaan. De overal performance wordt hierdoor met 60% verbeterd.

Uitwijkmogelijkheden

Bij calamiteiten in het datacentrum in Steenbergen kan het datacentra in Amsterdam of Alblasserdam de volledige VPS-server omgeving voor die klanten waarmee dit contractueel is afgesproken worden opgestart. Deze locatie wordt bovendien gebruikt voor het bieden van VPS diensten op afzonderlijke locaties.

Groene gedachte

De volledige omgeving is standaard uitgerust met energiezuinige componenten. Zo is er gekozen voor energiezuinige processors en servers zonder harddisks. Wanneer er niet veel capaciteit nodig is, worden servers automatisch uitgeschakeld. Op deze manier dragen we bij aan een schoner milieu. Het Datacentrum in Steenbergen gebruikt de buitenlucht om de datavloer te koelen, er zijn alleen cold-corridors in gebruikt waardoor er efficiënt met airco en energie wordt omgegaan.

Zabbix

Dit systeem houdt ons netwerk 24/7 in de gaten. Zo kan er worden teruggezocht naar problemen, pieken en up-time. Verder wordt er op voorhand gewaarschuwd bij problemen met capaciteit op het netwerk, met de servers en andere belangrijke zaken.  Er worden vanaf vier verschillende locaties checks gedaan of alle zaken bereikbaar en operationeel zijn in Steenbergen, Amsterdam en Alblasserdam.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een advies op maat.